Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Τα δασκαλοπαίδια διαβάζουν "Shel Silverstein"


Δυο χρόνια πριν γνώρισα έναν εξαίρετο συνάδελφο, ο οποίος έγινε η αιτία που "γνώρισα" τον Shel Silverstein. 

Ενθουσιάστηκα με τις βιβλιο-ιστορίες του λόγω της μοναδικότητας του είδους τους. Όλα τα κείμενά του έχουν την δυνατότητα να μεταδίδουν άμεσα τα νοήματά τους. Οι ιδέες και η θεματική τους είναι άκρως ενδιαφέρουσα και είναι να απορεί κανείς πώς σε τόσες λίγες γραμμές και με τόσο απλά σχέδια μπορείς να συγκινηθείς, να κλάψεις, να χαρείς, να θυμώσεις τόσο, όσο με κανένα άλλο βιβλιο-παραμύθι. Το μεγαλείο της απλότητας.

Μια μέρα λοιπόν ο συνάδελφος κ. Πέτρος Χρυσοστομίδης, τον οποίο μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα μέσα από το blog του "Φιλοσοφώντας για την εκπαίδευση"
http://chrisospetros75.blogspot.gr/ μου πρότεινε να δω το παρακάτω βίντεο μέχρι το 1:47 λεπτό και να συνεχίσω την ιστορία (με κείμενο ή κόμικ), σκεπτόμενη το "Κομμάτι που λείπει" ως ένα μαθητή που φοιτά σε οποιoδήποτε σχολικό πλαίσιο. 


Από τότε, λοιπόν, δέθηκα με τον Shel και χρησιμοποιώ ιδέες στην τάξη με όποιον τρόπο μπορώ, παίρνοντας έμπνευση από τη δική του φαντασία!!

Αν θέλετε κι εσείς να τον γνωρίσετε, αναζητήστε τον στα βιβλιοπωλεία ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του http://www.shelsilverstein.com/

keep teaching*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου