Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Το "δέντρο" της ανάγνωσης

Την έμπνευση τη συναντά κανείς αν είναι τυχερός, μέσα στο σχολείο του...
Μα κι αν αυτό δε συμβαίνει πάντα, το "καλό" μας διαδίκτυο είναι εδώ για να μας "ταξιδεύει" σε πολλά σχολεία. Εμένα μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ τις δραστηριότητες άλλων σχολείων μέσα από τα ιστολόγια που διατηρούν και βρίσκω πραγματικούς θησαυρούς, τους οποίους ανυπομονώ να εφαρμόσω και στη δική μου τάξη.

Πρόσφατα, λοιπόν, ανακάλυψα το ιστολόγιο του Δημοτικού σχολείου Αγαθονησίου, στο οποίο γράφουν, δημοσιεύουν και γενικά διατηρούν οι ίδιοι οι μαθητές του σχολείου. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω.Θα σας πω πως είναι απλά εξαιρετικό. Δείτε και μόνοι σας εδώ.

Μία από τις ιδέες τους, που αποφάσισα να "κλέψουμε" κι εμείς στο ολοήμερο, ήταν το δέντρο της ανάγνωσης. Το διάβασα εδώ.

Το δικό μας δέντρο δεν είναι ένα αληθινό κλαδί αλλά ένα χάρτινο δεντράκι, το οποίο υπήρχε ήδη στον τοίχο της τάξης μας και συμβόλιζε το φθινόπωρο. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να το ονομάσουμε το "δέντρο" της ανάγνωσης και για κάθε βιβλίο που διαβάζουμε να κολλάμε επάνω ένα φυλλαράκι.

Τα παιδιά έχουν τρεις επιλογές να γράψουν στο "φύλλο":
  • Τον τίτλο του βιβλίου.
  • Να βάλουν έναν δικό τους τίτλο για το βιβλίο.
  • Ένα σχόλιο για το βιβλίο.

     


 Σε όσο χρόνο μας απομένει, λοιπόν, και όσοι τελειώνουν τα μαθήματά τους, μέχρι να γεμίσει το δεντράκι μας, θα ασχολούνται με βιβλία...

Keep teaching*

1 σχόλιο:

  1. Το "δέντρο της ανάγνωσής" σας είναι πολύ όμορφο! Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και ευχόμαστε το δεντράκι σας να γεμίσει με φυλλαράκια όπως το δικό μας! Θέλετε να σας στείλουμε ένα κλαδί σαν το δικό μας; Αν θέλετε μπορούμε να επικοινωνήσουμε!
    Χαιρετίσματα από όλους τους μαθητές του Αγαθονησίου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή