Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Τραγούδι για καλημέρα!

Ένα τραγούδι την ημέρα, την γκρίνια διώχνει πέρα...

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας στην τάξη αισιόδοξα και χαρούμενα με ένα τραγούδι. Όσο κι αν φαίνεται ότι αφορά παιδιά του νηπιαγωγείου, μπορεί κι έτσι να είναι στην πραγματικότητα, δε βλάπτει να το δοκιμάσουμε και στις τάξεις του δημοτικού.

Θεωρώ ότι με κάποιο τρόπο βοηθάει τους μαθητές να συγκεντρωθούν, να συμμετέχουν, ακόμη και να συνδέσουν τη μελωδία με την έναρξη του μαθήματος ή την παρουσία σας στην τάξη.

Το καλύτερο θα ήταν να εμπνευστούμε εμείς κάποιους στίχους, έτσι ώστε να είναι πιο προσωπικοί για τη συγκεκριμένη τάξη, δηλαδή να αναφέρουν μέσα τα ονόματα των παιδιών ή κάτι χαρακτηριστικό, και να τους προσαρμόσουμε, σε μια εύκολη να αποστηθεί, μελωδία. Μα αν δεν μπορούμε ή δεν έχουμε χρόνο για κάτι τέτοιο, το διαδίκτυο θα μας βοήθησει.

Μου άρεσει η μελωδία από το "Καλημέρα, όμορφή μου μέρα" από τα Ζουζούνια...Έχω φτιάξει και το φυλλάδιο με τους στίχους και κάποια σκίτσα για να το μοιράσουμε στους μαθητές μας. Βοηθάει στη γρηγορότερη εκμάθηση μα και στην ανάγνωση και την εξοικείωση με την αποστήθιση. Κατεβάστε το Καλημέρα, όμορφή μου μέρα!

Keep teaching*Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου