Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

My second quiet book


Το δεύτερο βιβλίο δραστηριοτήτων είναι γεγονός. Δείτε εδώ το πρώτο

Είναι εμπνευσμένο από ένα μικρό αστεράκι και οι δραστηριότητες του αφορούν τα εξής:

1st page: Mail Box
Αντιστοίχιση γράμματος χρώματος, γραφή ονόματος. 
Σε αυτή τη σελίδα το παιδί ανακαλύπτει μέσα στο ταχυδρομικό κουτί τα γράμματα του ονόματος του με ξεχωριστό χρώμα. Εντοπίζει το κουμπί που έχει το ίδιο χρώμα με το γράμμα, σχηματίζοντας έτσι την τελική λέξη. Εν προκειμένω το όνομά του.

2nd -3rd page: Ladybug filled with numbers
Καταμέτρηση-αρίθμηση.
Εδώ το παιδί εισάγεται στα μαθηματικά, με παράλληλη εκμάθηση αριθμολέξης και αριθμήσιμης μονάδας. Η δραστηριότητα έχει στόχο την προφορική αρίθμηση και την αναγνώριση ποσοτήτων με μια ματιά. 

4th page: Shoelaces
Λεπτή κινητικότητα.
Συμφωνα με έρευνες 7 στα 10 παιδιά ηλικίας 2-5 ετών είναι ικανά να παίζουν online ηλεκτρονικά παιχνιδια ή να χειρίζονται tablet, αλλά μόλις 1 στα 10 γνωρίζει πώς να δένει τα κορδόνια του. Σαφώς τα μοντέλα παπουτσιών με velcro ή άλλες επιλογές είναι αμέτρητα, επομένως τα παιδιά μπορούν να κάνουν και χωρίς κορδόνια. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η εκμάθηση δεξιοτήτων αυτεξυπηρέτησης βοηθούν πάρα πολύ στην αυτοπεποίθηση και κατ' επέκταση στη μετέπειτα συναισθηματική ωρίμανση. Χωρίς πίεση λοιπόν, ξεκινάμε απλά και όμορφα.

5th page: The doll
Δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης.
Μια λίγο πιο κατευθυνόμενη σελίδα με αντικείμενα δωράκια που μπορεί να χρησιμοποιήσει το παιδί εκτός βιβλίου, στην καθημερινότητα του.Συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του ελεύθερου παιχνιδιού με την κούκλα, χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο επίτευξης.

6th page:Tic tac toe
Η τρίλιζα είναι ένα παιγνίδι για προσχολικές και πάνω ηλικίες. Βασίζεται κυρίως σε ένα οοπτικό αποτέλεσμα. Βοηθά το παιδί να κατανόησει απλούς κανόνες, όπως σειρά παίκτη, πολλές επιλογές. Ενισχύει την ικανότητά του να παίρνει αποφάσεις και μεγαλώνοντας να αναπτύσσει στρατηγικές και κριτική σκέψη.

 7th page: Secret garden
Το περιβόλι είναι ένα παιχνίδι στησίματος. Αρχικά τοποθετούμε τα δέντρα στις εσοχές και το παιδί αντιλαμβάνεται τις διαφορετικές διαστάσεις (ύψος) και οπτικές. Ο διαχωρισμός των υλικών (μηλιά, πορτοκαλιά,λεμονιά) είναι ο στόχος. Μπορεί να αποτελέσει και εργασία μαθηματικών (Όμοια σύνολα, υποσύνολα και αρίθμηση μέχρι το 3).


Προβολή σε υπολογιστή:Προβολή σε κινητό:Keep teaching*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου